MALDON smoked 125g
  • MALDON smoked 125g
  • Sól wędzona 125g
  • Sól wędzona 125g
  • Sól morska wędzona w płatkach MALDON 125g

Sól Maldon 125g wędzona. Smoked sea salt flakes.

18,40 zł

(147,20 zł Za kg)

Wyświetl historię cen produktu

Sól morska wędzona w płatkach Maldon 125g. Maldon smoked sea salt flakes.

(Opakowanie zbiorcze 12 szt.)

w magazynie

2029-02-01
Wartośi odżywcze na 100g
Białko 0g
Błonnik 0g
Cukry 0g
Sód 39,0g
Sól 100g
Tłuszcz 0g
Wartość Energetyczna 0 kJ/0 kcal
Węglowodany 0g
Skład
100% wędzone kryształki soli morskie MALDONj, wędzone dymem z nieobrobionych zrębków drewna dębowego (quercus). Sól niejodowana, koszerna w płatkach wielkości od 1,25 do 10 mm.
Kraj pochodzenia
Wielka Brytania
2029-02-01
Wartośi odżywcze na 100g
Białko 0g
Błonnik 0g
Cukry 0g
Sód 39,0g
Sól 100g
Tłuszcz 0g
Wartość Energetyczna 0 kJ/0 kcal
Węglowodany 0g
Skład
100% wędzone kryształki soli morskie MALDONj, wędzone dymem z nieobrobionych zrębków drewna dębowego (quercus). Sól niejodowana, koszerna w płatkach wielkości od 1,25 do 10 mm.
Kraj pochodzenia
Wielka Brytania

Sól morska wędzona w płatkach w opakowaniu 125g. Wyjątkowy smak kruchych płatków dodaje potrawom niezapomnianego smaku. Sól produkowana w tradycyjny sposób w redionie Essex w Anglii od ponad 130 lat zachowuje wyjątkowo dużo naturalnych składników występujących w wodzie morskiej. Charakterystyczny kształt w formie płatków i piramidek sprawia, że trudno ją pomylić z inną solą. Sól morska Maldon używana jest przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie.

Oryginalna sól morska Maldon wykorzystywana jest głównie do ozdabiania potraw oraz wyodrębnienia i pogłębienia smaku. Świetnie komponuje się z drobiem, rybami, mięsem czerwonym, sosami, salsami i zupami.  Nie pozostawia gorzkiego posmaku. Jest niezwykle świeża i czysta, co wyróżnia ją na tle konkurencji. Firma Maldon Salt Company jest dostawcą soli morskiej dla Jej Królewskiej Mości Królowej Anglii.  Dodatkowo wędzona nadaje soli unikalnego smaku. Sól wędzona w płatkach.  

Dzięki tradycyjnej produkcji, na niemasową skalę, warzenie i wędzenie soli odbywa się w niezmienny sposób od najdawniejszych czasów, sięgających czasów Cesarstwa Rzymskiego. Sól otrzymana w ten sposób zawiera jedynie naturalne składniki zawarte w wodzie morskiej z unikalnych złóż z okolic Essexu.  Dodatkowo owiana naturalnym dymem daje delikatny zapach i posmak płatkom soli, których można używać do przyprawiania potraw wymagających nuty wędzonki. 

Dystrybutor:  

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć