Oryginalna sól morska w płatkach Maldon wykorzystywana jest  do ozdabiania oraz pogłębienia smaku potraw. Wspaniale komponuje  z drobiem, rybami, czerwonym mięsem, sosami, warzywami, deserami i zupami. Nie pozostawia gorzkiego posmaku w ustach. Jest niezwykle świeża i czysta.

W Maldon posiadamy naturalną sól kamienną firmy Tidman, w której naturalnie występująca sól kamienna jest wydobywana ze starożytnych złóż skalnych. Fakt – w przeciwieństwie do innych soli, Tidman’s również nie zawiera żadnych dodatków!

Trochę historii:

Region Essex w Anglii znany był z produkcji soli już dwa tysiące lat temu. Rodzina Osborne rozpoczęła działalność rodzinnego biznesu w roku 1882. Od samego początku proces produkcji był tradycyjny i charakteryzował się kunsztem doboru odpowiedniej temperatury i czasu podczas zbierania i odparowywania wody w procesie warzenia starą metodą na patelniach nad ogniem.

Produkowana od ponad 130 lat w tradycyjnym procesie, zachowuje wszystkie naturalne składniki występujące w wodzie morskiej. Charakterystyczny kształt w formie płatków i piramidek sprawił, że trudno ją pomylić z produktem konkurencji. Sól morska marki Maldon używana jest przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie.

Głównymi jej odbiorcami są hotele i restauracje, w których pracują znani kucharze wywodzący się ze szkół angielskich i francuskich.

Jest to najwyższej jakości produkt, wyróżniony królewskim odznaczeniem rodziny brytyjskiej, przyznawanym rzemieślnikom i umożliwiającym dostawę towarów na dwór Jej Królewskiej Mości Królowej Anglii.

www.maldonsalt.co.uk Royal Warranty HolderCelebryci kochają MALDON

Certyfikat OFF nr 00673/05 uznany w GB i EU Certyfikat Organic Food Federation

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć